maandag 27 juli 2009

..... en nog wat dieren uit het blije dorp





Oh..en wie die gekke dieren met die scheve bekken zijn is tot op heden nog onbekend !

Een dagje in het blije dorp




Afgelopen zaterdag waren we met wat vrienden in Diergaarde Blijdorp..of zoals mijn kleine meisje het noemde "het blije dorpje". Als abbonnementhouders op Gaia Park waren de verwachtingen hoog. En die zijn volledig ingevuld. Veel nieuwe dieren die niet in Gaia te zien zijn zijn de revu gepasseerd. We komen er zeker nog een keertje terug. Bijgaand een kleine impressie....

zaterdag 18 juli 2009

Het wapen van Veerkamp



Een echt familiewapen. De Veerkampen. Een oud geslacht met roots (in ieder geval aan onze kant) in Wit-Rusland, Polen, Duitsland, Amsterdam en nu Mestreech. En daar hoort een echt familiewapen bij.

Maar ook een echte stichting: Stichting Familie Veerkamp. En via hen weet ik nu dat ik hoor bij de Stamboom Noord-Holland. En die hebben dus een eigen schild.

Beschrijving:
Schild: In rood een verkort en versmald gouden kruis vergezeld van
vier gouden vierkanten (2-2).
Helmteken: twee olifantstrompen doorsneden van rood en goud waartussen
geklemd het kruis van het schild.
Dekkleden: rood, gevoerd van goud.

Dit wapen is in 1998 ontworpen door ir. A. Daae te Eelde, naar het oorspronkelijke idee van vier vierkanten van Hugo Cornelis Veerkamp te ‘s-Gravenhage en getekend door Karel van den Sigtenhorst te Rijswijk in 1977. De computerrealisatie is van Hans Nagtegaal te Delft.(1998)

Verklaring: Veer betekent in plat Duits het cijfer vier (4).
Kamp komt van het latijnse woord Campus= veld, akker of kamp.
De naam Veerkamp wordt op het blazoen uitgebeeld door 4 vierkanten.

Het wapen is ontworpen voor alle naamdragers uit de voorvader Gerrit Jurgen Veerkamp, geboren Schapen (D) 2 juni 1761, schoenmaker, overleden Haarlem 28 september 1831, gehuwd 21 mei 1809 Maria Catharina Bosman (1777-1849).
Chris Veerkamp, gehuwd met Laury Frissen, de zoon van Gerard Veerkamp en Agnes Veerkamp-Smits, stamt van genoemden af.
De oudst bekende voorouder is Jürgen Veerkamp(vóór 1700), die vier kinderen had waaronder Gerd Veerkamp, de vader van Herman DirkVeerkamp gehuwd met Anna Maria Schrader, wonende te Schapen. Gerrit Jurgen Veerkamp is de zoon van Herman Dirk Veerkamp.

Bronnen: Zie literatuurlijst: Bibliotheek van de Stichting Familie Veerkamp.
Voorzitter: Herman Elbert Veerkamp

Mooie sprookjes..


Tis altijd leuk om met je kleintjes sprookjes voor te lezen of te verzinnen. Helemaal mooi is het als je er zelf iets of iemand bij kunt verzinnen. Zoals bv het sprookje van Roodkapje. Helemaal mooi als je op google een foto van Roodkapje vindt vermomd als 1 vd mooiste vrouwen van de wereld. Want naast Laury is dit een exemplaar waar ik wel paddestoelen mee wil zoeken in het bos. Mediterrane schoonheid in een rood kapje. Oftewel Monica Belluci op haar best.

vrijdag 17 juli 2009


He Pap,

Het is alweer 2 jaar geleden !

Tis alsof je gisteren nog weigerde te gaan.

Chris

De ontdekking van Machiavelli




Met een paar collega's heb ik recent meegedaan aan een heuse spelletjesavond. 10 man (eigenlijk 5 man en 5 vrouw) sterk, een locatie en een stapel spellen. Heel diverse spellen, van bord tot interactief. Deze stapel en veel goede leut, maken dan een avond tot een speciale avond. Helemaal door de ontdekking van een super spannend spel genaamd Machiavelli. Terecht genoemd naar de meester manipulator in het middeleeuwse Italie. Door te calculeren, te manipuleren, verwarring te stichten, vooruit te denken en te bluffen moet je je de meester tonen door een imperium te bouwen van gebouwen met de hoogste waarde. Er zit nog veel meer in, maar ik was wel meteen verkocht na het eerste en enige spelletje dat we die avond speelden.

Ik heb het meteen aangeschaft. En bij nadere bestudering van de door bleek eens te meer waarom dit spel zo'n impact op mij had. De wondermooie prenten zijn onder meer vorm gegeven door Mourier. Een van de tekenaars van de werelden van Troy die de scenarist Arleston heeft geschapen. Tsja...dat kon dus niet missen.

In ieder geval een aanradertje. Nou Laury nog zover krijgen dat ze met mij wil gaan manipuleren.....

Een tipi in Vorden


Ik heb recent mijn cursus "Persoonlijk Leiderschap" afgerond in Vorden. Voor wie niet weet waar Vorden ligt (he..dat is een mooi riedeltje); je zakt de IJssel af langs Zutphen en ergens daar in het mooie rustige landschap gelegen kom je Vorden tegen.

De cursus was intens, mooi, confronterend en heel diep. De omgeving, de medecursusten en de coach hielpen daar uiteraard bij.

Een van de hoogtepunten blijft voor mij de dag van de tipi. Mijn eigen middagje onder het rookgat, starend naar de wolken die voorbij dreven en 100 punten benoemen waar je jezelf over wilt bevragen. En dan de avond met het vuur, het bier en de kaas. En niet te vergeten de biologische merkloze dorito's. Het bewijs dat chips verrekte goed brand.

Ik zal het missen, dat mooie Vorden.