zaterdag 19 september 2009

Er vliegt er eentje uit

Een grote ballon





Op de terugweg even lang Kasteel Hoensbroek, want we hadden ergens gelezen dat er een ballonnenfestival zou zijn. En jawel. Genieten geblazen. Bijgaand wat plaatjes.

Een kleine Giraffe




Even nog genieten van het goede weer. Dus togen we weer naar Gaia Park. En daar was de kleine Giraffe bezig met een zomertour in zijn deel van het park. Het leek er wel op dat hij / zij de grote Giraffe's inspireerde tot wat losser gedrag, want ook zij begaven zich lekker dicht bij de rand. Of was het het verse takkenbosje of de geurige struik. Het was in ieder geval erg leuk.

Appeltjes plukken ...




Al een paar jaar hebben we een adoptieboompje. Een biologische appelboompje bij een fruitteler in Meijel. Hij staat op Ollever's naam. Iedere jaar gaan we dan op het plukfeest de boom kaal plukken. Hoeveel appeltjes er aan hangen en in welke staat ze zijn is iedere keer een grote verrassing. De kids vinden het geweldig, de appelmoes is heerlijk en je steunt ook nog een beetje de biologische teelt. Wil je zelf ook, kijk dan even op www.adopteereenappelboom.nl

Lekker taartje


Bakken is de nieuwe hit. Lekker gezellig samen in de keuken frutselen. Dit weekend was het bakken even anders. Niet warm in de oven, maar koud in de koelkast. Het resultaat..... een lekkere kwarktaart. En dan...betrapt. Pukkie kon niet wachten.

Kamperen in de tent....nou ja..


Deze zomervakantie hebben onze kleintjes het kamperen in de tent ontdekt. Nou ja...tent...kamperen... Het is meer een provisorisch opgebouwde kampplaats in de serre op lekkere matrasjes, een fatboy, achter een windschermpje en met entertainement via de laptop met oude donald duck filmpjes voor het slapen gaan. Succes verzekerd. kijk zelf maar.

zondag 6 september 2009

Nutella kookboek


Jawel..nog 14 nachtjes slapen en dan kunnen echte bourgondiers met een voorliefde voor de fantastische Italiaanse choco creme voor op de boterham eindelijk ontdekken wat je daar nog meer mee kan doen ! Het enige echte Nutella kookboek ligt dan namelijk in de winkel. En na een voorpublicatie in de Delicious! was ik er al zeker van: deze krijgt een plekje in de keuken.

Lekker zwaaien op de bosschommel



Let ff op de commentaar stem van mevrouw Tuttebollekakkie ! Een echt reportersoog heeft onze kleine Puk.

Lekker nazomeren in het bos..




Het was lekker vandaag. De laatste dag voor dat Olletje weer naar school gaat (groep 2 alweer). Een heerlijke nazomerse dag. En dus zijn we lekker gaan wandelen. Het Danikerbos in, de druivenranken net buiten Sweikhuizen bekijken en dan lekker zwaaien op de bosschommel. Heerlijk.

Ontbijtje .....



Hemels,

Wakker worden met een ontbijtje klaar en wel. Vroeger lekker naar elkaar, maar nu is het extra leuk als de kids zich daarmee bezig houden. Kijk maar eens hoe zij zich bezig houden met het persen van lekker gekoelde sinaasappeltjes. Ook de tafel kreeg een eigen invulling.

Genieten....